Portugal Property Documents

Ficha técnica (building): where to get it in Portugal

Independent site: we are not a public authority, and this is not legal or tax advice.

A developer building homes must draw up the ficha técnica da habitação, keep it for at least 10 years and deposit a copy at the municipality that licensed the works. The works manager and the developer both sign it.

Ask for a free check

Law
Decree-Law 68/2004, articles 4, 5 and 10
Made by
The developer (promotor imobiliário)
Signed by
The works manager (técnico responsável pela obra) and the developer
Draft version
A provisional version based on the approved projects is needed to advertise homes still being built
Deposit
One copy at the municipality that handled the licensing
Developer keeps
An archive for at least 10 years
Reflects
The final approved drawings at completion
Sources
data.dre.pt/eli/dec-lei/68/2004/03/25/p/dre/pt/html
portaldahabitacao.pt/web/guest/ficha-tecnica-da-habitacao
Checked
2026-11-05

More: Guide

Free check

Send your question about a Portuguese property document and we will answer it by email, free of charge. We do nothing else with your details.